Eet de regenboog

Zorg voor zoveel mogelijk afwisseling in je menu door zoveel mogelijk verschillende kleuren te eten. De kunst is om zo gevarieerd te eten dat je zo veel mogelijk verschillende voedingsstoffen, vitamines en mineralen binnenkrijgt. Dat doe je bijvoorbeeld door zo veel mogelijk kleurrijke groenten- en fruitsoorten te eten. Iedere kleur heeft namelijk zijn eigen voordelen voor je gezondheid.
Eet kleuren voor je gezondheid!
Rood – houdt je hart sterk en is belangrijk voor de gezondheid van je bloed
Oranje – beschermt en versterkt de ogen en is goed om kanker te voorkomen
Geel – geeft een opkikker/boost aan je immuunsysteem en versterkt de elasticiteit van de huid
Groen – om te reinigen van alle ziektekiemen en geeft extra kracht voor de bot-opbouw en de tanden
Paars en Blauw – om de levensduur te verlengen, het is goed voor het geheugen en het helpt mineralen op te nemen
Wit – om het immuunsysteem te versterken, zodat je minder kwetsbaar voor ziekte bent
Bron: eetderegenboog.nl